Historiek

1965

Transport De Rese wordt opgericht

Dhr. Gilbert De Rese richt een nieuwe speler binnen de transportsector op met één camion in omloop. Over gans België vervoert hij landbouwproducten en levende dieren vanuit Zuienkerke.

1970

Intercontinentale containerschepen in de haven van Zeebrugge

De komst van intercontinentale containerschepen in de haven van Zeebrugge creëert een nieuwe opportuniteit: het transporteren van wol, vlees, fruit en ertsen. Om van de opportuniteit gebruik te kunnen maken, worden extra vrachtwagens aangekocht en bijkomend personeel aangeworven.

1981

Oprichting Zeebrugs Stockagebedrijf De Rese

Met het transporteren van nieuwe goederen, stijgt de nood aan het creëren van een opslagruimte. In het industriepark “de Blauwe Toren” te Brugge wordt een opslagruimte met een capaciteit van 3000m² gebouwd en daarmee wordt ook het Zeebrugs Stockagebedrijf De Rese opgericht.

1987

Nieuw tijdperk: containervervoer

Groei resulteert in plaatsgebrek en om dit probleem aan te kaarten verhuizen de operationele werknemers naar de OCHZ-terminal te Zeebrugge. Dit verhuis zorgt voor het aanbreken van een nieuw tijdperk: het vervoeren van containers. In 1988 werden voor het eerst bulkgoederen vervoerd, om dan 4 jaar later ook gevaarlijke stoffen te vervoeren.

1989

Kantoorruimte Zeebrugge

Nieuwe kantoren worden aangekocht in de Transportzone van Zeebrugge. Deze keer verhuizen zowel de operationele medewerkers als de boekhouding. De komende 15 jaar wordt dit de thuisbasis van het bedrijf.

1992

Overname van vader op zoon

Gilbert draagt Transport De Rese over aan zijn zoon, Marnix De Rese. Met de overname wordt de klemtoon geplaatst op de verdere expansie van container vervoer. Ook de vloot neemt in stijgende lijn toe.

2004

Centralisatie van activiteiten

Her centraliseren van de activiteiten krijgt prioriteit en een nieuw, ruimer kantoor wordt gebouwd waar het Stockagebedrijf gelegen in het industriepark de “Blauwe Toren” te Brugge zich bevindt. Dicht bij de N31, de E40, A11 en haven van Zeebrugge neemt de thuisbasis zoals we deze tot op de dag van vandaag kennen een strategische ligging aan.